Foto 1

El Consorci Provincial de l’Aigua molt prop de ser una realitat

Comarcas En portada
Comparteix la notícia

Evitar que l’aigua siga un factor de desigualtat. Per aquest motiu s’ha adoptat el compromís de fixar les bases per a la planificació i el desplegament de les infraestructures hidràuliques que garantisquen el subministrament d’aigua a llarg termini a tots els municipis de les comarques de Castelló i garantir així l’accés d’aquest bé de primera necessitat a tota la ciutadania, constituïnt el Consorci Provincial de l’Aigua.

I és que, aquest Consorci té com a objectiu final garantir els recursos hídrics a tota la població i durant tot l’any, fomentant també la unificació del preu de l’aigua a tots els municipis de les comarques del Nord.

D’aquesta manera, el protocol per conformar aquest Consorci Provincial de l’Aigua, contempla la fusió dels consorcis d’Aigües de la Plana i del Pla de l’Arc i la posterior adhesió de la resta d’ajuntaments de la província, estiguen o no consorciats actualment. Un document que està pensat com un element per a la planificació comuna del procediment que han de seguir els integrants dels dos consorcis per  efectuar la nova creació del Consorci i garantir la no interrupció dels serveis prestats pels ens originaris.

Municipis que s’han adherit al consorci

Els municipis que actualment formen part del consorci d’Aigües de la Plana són:

Les Alqueries, Betxí, Borriana, La Llosa, Moncofa, Nules, Onda, La Valld’Uixò, Vila-real, La Vilavella i Xilxes, així com la Generalitat Valenciana, la Diputació de Castelló i el Sindicat Central d’Aigües del Riu Millars.

Els municipis que actualment formen part del consorci del Pla de l’Arc són:

Atzeneta del Maestrat, Benafigos, Culla, La Torre d’En Besora, Les Useres, Vilar de Canes, Benlloc, Cabanes, La Pobla Tornesa, La Torre d’En Domènec, Valld’Alba, Vilafamés i Vilanova d’Alcolea, i també la Generalitat Valenciana, Diputació de Castelló i la Societat Pública Aeroport de Castelló.