Foto 2

Moda ‘vintage’ i solidaritat es donen la mà als Espai amb Cor de Càritas Diocesana

Comarcas
Comparteix la notícia

Els tres Espai amb Cor de Càritas Diocesana de Sogorb-Castelló, existents a Onda, Almassora i el Grau de Castelló, ofereixen la possibilitat durant tot l’any, no només ara en plenes rebaixes de gener, d’adquirir peces de vestir úniques, reciclades i de qualitat, a un preu molt reduït.

En aquests espais es pot comprar roba recuperada, transformada en peces originals com a anoracs, parques, abrics llargs de pany, articles de llana o texans. A més, es tracta de peces úniques i, amb la seua compra, es fa un ús de la moda responsable i original.

Els tres Espai amb Cor de Càritas Diocesana es troben a Onda, al carrer Ceramista Abad, número 6, a Almassora, al carrer 2 de maig, i al Grau de Castelló, al carrer Ciutadella, número 7. Com comenta Mapi Verdoy, coordinadora de l’Àrea d’Economia Solidària de Càritas Diocesana de Sogorb-Castelló, “l’interessant d’aquests espais és que cada vegada que t’assomes a ells trobes peces diferents. No responen a una col·lecció concreta i la moda que trobem és eclèctica i molt diversa”.

Crida l’atenció l’augment de públic jove que acudeix als Espai amb Cor a la recerca de peces “vintage”, ja que les jaquetes creuades amb botons, les muscleres i els pantalons de cintura alta, per exemple, tornen a estar de moda.

Economia circular

Com recorda Mapi Verdoy, els Espai amb Cor constitueixen un clar exemple de l’economia circular, ja que es realitza una gestió integral de la roba usada. Des de la seua donació, passant pel tractament d’aquesta, la seua classificació i la seua reutilització, fins al seu consum responsable. Facilitant, a més, ocupació social, mitjançant contractes de formació i reinserció durant tot aquest procés.

Es tracta, per tant, de botigues de roba de segona mà que dignifiquen el lliurament solidari i els ingressos del qual estan destinats a aconseguir la inserció sociolaboral dels més vulnerables.

Espai amb Cor ofereix a les famílies en situació d’extrema vulnerabilitat la possibilitat d’adquirir les peces de moda en un lloc digne i normalitzat, permetent-los triar la roba que necessiten. Així mateix, totes les persones que ho desitgen poden adquirir en aquest espai obert roba recuperada i de qualitat i, així com altres productes de comerç just i sostenible. Els Espai amb Cor constitueixen, també, uns espais interculturals, de dinamització social de la comunitat, que fomenten el consum responsable i el respecte al medi ambient.