Foto 7

El Gos Rater Valencià, declarat raça internacional per la Federació Cinelògica Internacional

Vila-real
Comparteix la notícia

l’Exposició Mundial Canina (World Dog Show) celebrada a Madrid, ha acollit la declaració del Gos Rater Valencià com a raça internacional per part la Federació Cinelògica Internacional (FCI). L’alcalde de Vila-real José Benlloch va acompañar la delegació del Club Espanyol del Rater Valencià (Cerva), presidit pel vila-realenc Joan Quemades, durant l’acte, en el qual el gos rater ha participat en l’exhibició de races internacionals pel ring central.

Del total de 16 exemplars examinats per a la declaració de raça internacional, 14 eren propietat del criador vila-realenc Batiste Soriano. L’alcalde ha destacat la importància d’aquesta declaració «per a Vila-real i per a la Comunitat Valenciana, perquè suposa un pas endavant en la protecció i difusió de les nostres senyes d’identitat i la nostra tradició».

Benlloch ha agraït de manera especial el treball del Cerva en aquest procés per al reconeixement mundial del gos rater, també conegut a Vila-real com fusterier, i molt vinculat a la tradició agrària del municipi per ser un fidel acompanyant dels llauradors en les feines del camp.