Foto 8

Diputació de Castelló i Universitat d’Alacant instal·laran un sismògraf a la província

Comarcas
Comparteix la notícia

L’Àrea de Medi Natural de la Diputació, que encapçala la diputada María Jiménez, està treballant en l’elaboració d’un conveni de col·laboració amb la Universitat d’Alacant per a la instal·lació d’un sismògraf a la província de Castelló, la qual cosa suposarà una inversió de 25.500 euros, dels quals 24.000 estan destinats a la instal·lació i 1.500 al manteniment.

Jiménez explica aquesta adquisició “per la necessitat de disposar d’un nou dispositiu de control i estudi de possibles activitats sísmiques a les nostres comarques”, la qual cosa implica poder disposar d’un informe anual dels mesuraments a la província. D’acord amb la Universitat d’Alacant, aquests moments es remenen tres possibles ubicacions: Xodos, Llucena o el Desert de les Palmes.

Sobre aquest tema, la responsable de l’àrea de Medi natural ha afirmat que es tracta ‘’d’un avanç molt important per a equiparar-nos a València i Alacant. Castelló disposa de dos aparells, un d’ells a les els Columbrets, però el que es pretén adquirir ara serà l’únic en terra amb banda ampla. Per a María Jiménez, l’objectiu és ‘’continuar augmentant els estudis perquè l’activitat sísmica del nostre territori estiga sempre sota control’’.