Fotografia 6

La Diputació i les confraries de pescadors de Castelló s’uneixen contra els plàstics en la mar amb una campanya per a fomentar la reutilització

Provincia En portada
Comparteix la notícia

La Diputació de Castelló i la Federació Provincial de Confraries de Pescadors de Castelló (Fedcopesca) han subscrit un conveni de col·laboració pel qual totes dues parts es comprometen a fomentar la recollida de plàstics en la mar i la conscienciació sobre el reciclat. Per a això, les confraries llançaran la campanya ‘Terra Neta-Mar Transparent’, que comptarà amb una partida de 20.000 euros de la institució provincial.

Fins al moment són huit els anys en què les barques de pescadors, a part de pescar, també es dediquen a extraure residus plàstics del Mediterrani. “Ens sembla una iniciativa molt digna que paga la pena secundar, més encara tenint en compte la nostra fixació per avançar en els terrenys de la sostenibilitat i la millora del medi ambient”, ha destacat el president, José Martí.

En el conveni acordat i signat per José Martí i el president de la Federació, Sergio Albiol, s’explicita que, al costat de l’eliminació de residus, també es fomentarà la reutilització i reciclatge dels plàstics. A l’acte va acudir també, com a responsable provincial de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, i representants de totes les confraries de les província integrades en la federació provincial. En el seu cas, Garcia ha reivindicat el treball que porta realitzant des de fa anys la Confraria de Pescadors “cuidant la mar Mediterrània i visibilitzant la necessitat que allò que fem malament en la terra repercuteix en les nostres mars”.

El president de Fedcopesca, Sergio Albiol, ha agraït a la Diputació la signatura d’aquest conveni i ha explicat que és de vital importància “conscienciar la societat per a tindre una terra i una mar neta que ens permeta pescar peix i no plàstics o residus”.

Fotografia 7