jose marti reclama intervencio preus energia per salvar cluster ceramic

José Martí reclama la intervenció dels preus de l’energia per a salvar el clúster ceràmic

Comarcas En portada
Comparteix la notícia

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, considera que és «imprescindible que el Govern d’Espanya adopte com més aviat millor mesures de suport a les empreses del clúster ceràmic de la província», la viabilitat del qual «en aquests moments corre seriós perill per l’escalada dels preus de l’energia, fonamentalment, del gas». Així ho ha pogut constatar avui en la fira de Cersaie en la italiana localitat de Bolonya, on ha conversat amb els responsables de les empreses castellonenques allí presents i de les patronals ASCER (Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics), Anffecc (Associació Nacional de Fabricants de Fregides, Esmalts Colors Ceràmics) i Asebec (Associació Espanyola de Fabricants i Béns d’Equip per a la Indústria Ceràmica).

Martí es fa ressò del sentir d’un sector que «llança un clar SOS perquè si no s’adopten mesures de gran importància no podrà continuar molt de temps produint a pèrdues». Segons explica, «la situació és molt greu perquè a la província el clúster dona treball a 24.000 persones de manera directa i genera fins a 60.000 ocupacions indirectes i induïts».

En conseqüència, el president reclama l’adopció de mesures valentes, així com «una intervenció política perquè el mercat energètic deixe de ser especulatiu». Sobre aquest tema ha assenyalat que «si estem en economia de guerra, no queda més remei que adoptar mesures extraordinàries que estiguin d’acord amb la conjuntura que ens està tocant viure».

Malgrat no tenir competències en aquest camp, Martí està disposat a convertir a la Diputació en l’altaveu de les preocupacions d’un sector que «corre seriós perill i que és fonamental per a l’estabilitat econòmica i el progrés de la província de Castelló». Segons adverteix, «a pesar el seu fort arrelament i vinculació amb Castelló, les empreses s’estan plantejant recórrer a la deslocalització de la producció per a poder sobreviure».