Foto 4

Allunyar-se del concepte de galeria d’art per salvar l’art

En portada Comarcas
Comparteix la notícia

En plena crisi econòmica i contra tot pronòstic, la valentia s’obre camí en forma d’aposta cultural i artística. Neix a Castelló ANTO, un concepte que s’allunya profundament de la idea de galeria d’art tradicional per fer un pas més. Juan de Toro, amant de l’art i de la poesia -i amb més de 25 anys de professional al camp de la decoració i les vendes-, i Annabel Lleonart, empresària i restauradora, han decidit endinsar-se en un nou pla on, “una galeria d’art no és només un quadre, ni una escultura o qualsevol altra disciplina contemporània, sinó la idea de transmetre una antologia d’emocions que no es poden descriure”.

“Volem entrar a les botigues de decoració de les firmes més prestigioses, als hotels més luxosos i maridar disseny i art. És cert que aquesta fórmula ja funciona des de fa anys, però en la major part dels casos l’art que es presenta procedeix d’empreses que treballen amb grans volums i sense valor afegit. Nosaltres volem igualar les dues disciplines per oferir espais únics i exclusius, amb personalitat”, explica Juan de Toro, un dels seus fundadors. ANTO s’ha proposat com a un dels seus objectius generar esdeveniments de pintura en viu, accions performatives, exposicions en espais alternatius, etc.

El seu web antothenewartconcept.com podrà ser un punt de trobada entre artistes i compradors. “Però ANTO no pretén ser només un espai comercial. El nostre compromís social és clar i per això vincularem molts dels nostres projectes amb l’acció social a través de subhastes benèfiques, tallers, etc.”, afegeixen els seus creadors.