Foto 5

La Generalitat activa ajudes per l’adquisició d’habitatges per joves

Comarcas En portada
Comparteix la notícia

La Generalitat Valenciana ha activat ajudes perquè els joves puguen comprar un habitatge digne als pobles de menys de 10.000 habitants i/o en risc de despoblació, així com el Pla Adha, que servirà perquè els ajuntaments amplien el seu parc d’habitatges per a dedicar-les a l’arrendament o cessió d’ús amb finalitats socials. Aquesta noticia s’ha fet pública en l’acte que ha compartit el president de la Diputació de Castelló, José Martí, en la Diputació de Castelló amb el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, per a detallar les característiques d’aquestes ajudes i com accedir a les mateixes.

Per part seua, el secretari autonòmic d’Habitatge i Funció Social, Alejandro Aguilar, ha recordat que la convocatòria d’ajudes de 2021 va possibilitar la compra d’un habitatge a 35 joves de 25 municipis de la Comunitat Valenciana per un valor d’un milió d’euros. Concretament, a la província de Castelló es van adquirir habitatges a Vilar de Canes, les Alqueries, Sant Joan de Moró i Artana. Quant al Pla Adha, l’actual convocatòria és de huit milions d’euros, dels quals quatre procedeixen de fons estatals i els quatre restants els aporta la Generalitat Valenciana.

Naix per a subvencionar la compra d’habitatges per part dels ajuntaments a través de mecanismes com el tanteig i retracte cedit per la Generalitat, la compra directa per emergència residencial o els concursos públics d’adquisició. A més dels costos d’adquisició, es podran finançar obres de millora i condicionament dels habitatges. Així mateix, enguany es podrà anticipar fins al 100% dels costos d’adquisició.