nou bibliobus diputacio castello acostara lectura municipis

Un nou bibliobús de la Diputació de Castelló acostarà la lectura a més municipis

Comarcas
Comparteix la notícia

La Diputació de Castelló ha posat en funcionament el nou Bibliobús, instrument que permet acostar la cultura i la lectura a tota la província. Aquesta biblioteca mòbil, se sumarà al ja existent, i permetrà multiplicar per dos el nombre de municipis als quals oferir un servei de lectura estable. El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha explicat que “la lectura ha de ser present i garantida en l’àmbit rural, per la qual cosa aquesta mesura forma part de les polítiques de lluita de la institució contra la despoblació”.

El pressupost de la institució per a l’adquisició i dotació del vehicle ha estat de 83.000 euros, mentre que a aquest import se li sumen 50.000 euros destinats al subministrament de continguts, que permetran dotar de llibres, cinema i música als dos Bibliobuses, constituint un fons bibliogràfic renovat i actualitzat.

Per part seva, diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha destacat la importància de l’ampliació del servei de rutes perquè “fins al moment, el servei de Bibliobús es prestava en comarques dels Ports i Alt Palància, mentre que en l’actualitat es duplicaran les rutes i els municipis beneficiaris”.