Fotografia 8

José Martí presenta uns pressupostos per a 2022 de 177,8 milions d’euros que superen en 9,5 milions als de 2021

Comarcas
Comparteix la notícia

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha presentat els pressupostos +Impuls Castelló per a 2022, que ascendeixen a 177.876.325,36 milions d’euros. Són 9,5 milions d’euros més que en 2021, xifra que percentualment representa un increment del 5,66%.

Martí, que ha comparegut davant la premsa al costat de l’integrant del Grup Socialista i diputat provincial d’Hisenda, Santiago Agustí, i el portaveu del Grup Compromís, Ignasi Garcia, ha presentat «uns pressupostos històrics, dissenyats per a continuar avançant per la senda de la recuperació econòmica i social de la província». L’objectiu és que «ningú quede arrere en l’eixida de la crisi originada per la pandèmia de la Covid-19».

Els pressupostos de + Impuls Castelló succeeixen als de #ReactivemCastelló del present exercici, que «han suposat una contribució decisiva a la recuperació», encara que, tal com ha posat de manifest, «el fonamental ha sigut l’èxit del procés de vacunació».

El president ha assenyalat que «som l’equip de govern que proclama la majoria dels ajuntaments», que ha dissenyat uns comptes publiques que «tenen l’objectiu de continuar incrementant l’autonomia municipal» assenyala Martí.

El president també ha destacat que el pressupost de + Impuls Castelló s’estructura entorn de quatre eixos bàsics: + Municipalisme+ Ciutadania+ Creiximent + Sostenibilitat.

L’epígraf de + Municipalisme és un programa dotat amb 25 milions d’euros amb el qual la Diputació pretén, “afavorir el reequilibri territorial i impulsant el benestar de la ciutadania”.

+ Ciutadania és el segon eix del pressupost, un programa dotat amb 60 milions d’euros per a defensar a la ciutadania, amb l’objectiu que “les dones i homes puguen progressar i construir el seu projecte vital”.

Es potencien l’àrea de Cultura i les polítiques socials, es quintuplica el pressupost de Joventut fins a situar-lo en 250.000 euros, i s’aposta per la seguretat destinant 11 milions d’euros al Consorci Provincial de Bombers. A més, es consignen 29 milions d’euros per a garantir l’atenció de qualitat i el prestigi de l’Hospital Provincial.

+ Creiximent compta amb una dotació de 18 milions d’euros per a impulsar l’economia provincial. 7 milions aniran a carreteres, 6 milions per a la recuperació del sector turístic i 3,5 milions seran per a emprenedoria, formació i polítiques europees.

Continuarà la promoció d’ús de productes ceràmics en entorns urbans i s’implementarà el Centre d’Innovació Territorial de Castelló per al disseny de projectes enfront de la despoblació.

A més, l’1 de gener de 2022 entrarà en vigor la reducció del 20% de l’Impost d’activitats Econòmiques (IAE) amb el qual la Diputació grava a les grans empreses.

+ Sostenibilitat és el quart i últim eix, per al qual s’han previst 16,6 milions d’euros per a “cuidar l’entorn impulsant la recollida selectiva de residus i l’eficiència hídrica i energética”. Destaquen la partida de 12 milions per a proveïment i sanejament d’aigua en tots els pobles, 3,2 milions per a la gestió de residus i educació ambiental i 800.000 per a la lluita contra els mosquits.

Fotografia 9