Foto 5

Mensajeros de la Paz i la Diputació de Castelló ofereixen assistència als refugiats ucraïnesos acollits a Torrechiva

Comarcas
Comparteix la notícia

L’oenegé Mensajeros de la Paz i la Diputació de Castelló col·laboren per a atendre i satisfer les necessitats dels refugiats ucraïnesos que han arribat en les últimes setmanes a l’alberg de Torrechiva. La vicepresidenta de la Diputació Patricia Puerta ha confirmat que l’ajuda es canalitza a través d’una col·laboració econòmica que contempla la contractació d’una treballadora social i un educador social que estaran a la completa disposició de les famílies ucraïneses que han fugit del conflicte bèl·lic.

El conveni es valdrà també de l’experiència dels equips de serveis socials de la Mancomunitat Espadà-Millars “perquè totes les persones que han hagut de deixar-ho tot arrere senten el suport i l’acompanyament de la seua nova llar”. D’aquesta manera, apunta Puerta, s’enfortiran les prestacions i el seguiment des de les institucions de la cobertura de les necessitats bàsiques de la població refugiada “durant tot el procés d’adaptació”. Patricia Puerta ha afegit que des de la Diputació “farem tot el possible perquè tant el seu acolliment com els serveis socials que oferim siguen òptims”. “Volem que aconseguisquen ser autosuficients en aquesta nova etapa de les seues vides”. En total, aquesta localitat de l’Alt Millars ha rebut ja a més de 50 refugiats.

La vicepresidenta ha agraït a Mensajeros de la Paz “la gran labor social que exerceixen a la nostra província en aquest moment tan delicat per a tantes famílies ucraïneses” i s’ha mostrat “tremendament orgullosa” amb la reacció solidària i empàtica que la societat castellonenca està tenint amb les persones refugiades, especialment els habitants dels municipis de la Mancomunitat Espadà-Millars”.