Foto 9

Enric Portalés “Caixa Rural sempre ha prioritzat l’atenció als socis més majors”

Vila-real
Comparteix la notícia

El president de Caixa Rural Vila-real, Enric Portalés, ha destacat l’atenció als socis i clients més majors durant la roda de premsa on, junt al director general de l’entitat, Manuel Cubertorer, han presentat els comptes anuals. Segons Portalés “En l’actualitat vivim baix un mantra en el que sembla que tots els bancs i caixes som iguals però a Caixa Rural Vila-real portem anys ajudant a la transició digital al nostres socis i clients més majors, amb cursos gratuïts i oferint sempre una atenció personalitzada a les nostres oficines”.

Per altra banda Portalés ha anunciat que aquesta serà la seua darrera assemblea com a president i conseller, en haver esgotat la limitació de tres mandats que va acordar el Consell Rector de l’entitat. “Em senc orgullós de com hem dotat de personalitat i ànima a la Fundació Caixa Rural Vila-real, convertint-la en un motor cultural a la nostra ciutat o d’haver assistit al naixement d’un espai de creixement empresarial com Efecte Vila-real”

Els socis de Caixa Rural Vila-real van aprovar els comptes anuals de l’entitat a l’assemblea general celebrada a l’Auditori de la ciutat. En conjunt, 380 socis, entre assistents i representats, van donar el vistiplau a la gestió realitzada el 2021, que ha propiciat una millora del balanç del 14,2 %, fins a assolir els 469.919 milers d’euros.

Foto 10

Portalés ha valorat la millora registrada a les principals magnituds dels comptes anuals corresponents a l’exercici de 2021. “Aquest any ha representat per a la nostra Caixa un impuls molt positiu en tots els sentits. Hem augmentat la nostra massa social, fins a assolir els 26.770 clients, dels quals el 44,8% són socis; ha crescut un 23,8% el nostre capital social, que arriba a 14.665 milers dʻeuros; s’ha reduït notablement la morositat i els actius dubtosos, que baixen un 36,7%; i hem crescut notablement en inversió creditícia sana (un 23%). Aquests indicadors positius ens fan encarar aquest 2022, marcat també per la incertesa del conflicte bèl·lic d’Ucraïna, amb certa tranquil·litat”, ha manifestat.

El director general de Caixa Rural Vila-real, Manuel Cubertorer, ha destacat l’avanç interanual del 30,1% dels dipòsits a la vista, fet que ha propiciat un creixement dels recursos minoristes de balanç del 12,6% fins a assolir els 426.000 milers d’euros. Els recursos fora de balanç s’han incrementat un 26,7% fins a situar-se en 54.597 milers d’euros, principalment per l’avanç dels fons d’inversió, que han augmentat un 39% respecte a l’any anterior.

L’augment del consum i l’activitat empresarial han propiciat un dinamisme més gran del crèdit a la clientela brut minorista, que creix un 15,9 %. “L’entitat manté una cartera diversificada, i la intensa gestió de la morositat ha propiciat una millora de 5,3 punts percentuals a la taxa de morositat, mentre que la taxa de cobertura de la morositat se situa en el 81,6 %, davant al 62,8% del 2020”, ha destacat Cubertorer.