paula bonet recorda victimes nazisme amb intervencio museu casa polo vila real

Paula Bonet recorda a les víctimes del nazisme amb una intervenció al Museu Casa Polo

Vila-real En portada
Comparteix la notícia

L’artista vila-realenca Paula Bonet ha realitzat una intervenció mural en una de les parets exteriors del jardí de la Casa de Polo. La intervenció, emmarcada en el Memorial Democràtic, ret homenatge als vila-realencs deportats als camps de concentració nazis i es completarà amb la col·locació dels taulells de la memòria amb els noms dels nou vila-realencs de Mathausen que va lliurar la Conselleria de Participació, Transparència i Qualitat Democràtica el passat novembre.

 “Després de barallar diverses localitzacions i en col·laboració amb l’artista de la nostra ciutat Paula Bonet, a la qual agraïm la seua col·laboració des del primer moment, finalment s’ha decidit ubicar aquest mural per la memòria en una de les parets del pati del Museu de la Ciutat Casa de Polo, on també es va plantar l’any 2017 un exemplar de gingko biloba, considerada l’única espècie d’arbre supervivent als bombardejos nuclears i convertida en símbol de la pau”, assenyala la regidora de Cultura, Rosario Royo.

Bonet ha recreat amb els seus trets característics la figura d’un dels “vila-realencs a l’infern nazi” que recull el llibre amb aquest títol, obra de José Albelda i editat per l’Ajuntament. Els taulells i la intervenció de Bonet recordaran els nou vila-realencs que van patir l’horror del nazisme: Joaquín Salvo Bellmunt, Ramón Pastor Cubero, Pedro Cubedo Carda, Manuel Portas Marín, Joaquín Gil Arnau, José María Clemente Garcerán, Pascual Cabedo Llopis, Manuel Vagán Corbató i Faustino Losas Rontera.