fundacio caixa rural presenta tercera edicio programa insercio sociolaboral 1

Fundació Caixa Rural presenta la tercera edició del programa d’inserció sociolaboral

En portada Vila-real
Comparteix la notícia

Vila-real reedita per tercera vegada el programa d’inserció sociolaboral per a persones amb capacitats especials que naix de l’aliança amb XiCaEs, entitat dependent de la Fundació Caixa Rural Vila-real, en una nova convocatòria que oferirà una oportunitat laboral a 10 persones amb diversitat funcional que exerciran funcions a l’Ajuntament, en la pròpia fundació o en altres entitats socials. L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha presentat aquesta nova convocatòria del programa acompanyat de la presidenta de la Fundació Caixa Rural Vila-real, Sonia Sánchez, i la primera tinenta d’alcalde i regidora de Serveis Socials, Silvia Gómez.

El programa d’inserció sociolaboral s’inclou en el conveni anual entre l’Ajuntament i l’associació XiCaEs per a l’atenció i inserció de persones amb capacitats especials. Aquest conveni ascendeix a 45.000 euros, i es complementa amb el conveni de 105.000 euros anuals que el consistori manté amb la Fundació Caixa Rural.

La iniciativa està dirigida a persones que tinguen una discapacitat reconeguda superior al 33%. Un total de 10 persones es beneficiaran d’aquest programa que tindrà una duració de 12 mesos. Els usuaris treballaran mitja jornada en les dependències de l’Ajuntament de Vila-real, la Fundació Caixa Rural, així com altres entitats socials en tasques relacionades amb el control d’accessos, missatgeria, auxiliar administratiu o serveis de neteja, entre altres. Al mateix temps que realitzen les pràctiques, els participants rebran una formació complementària. La sol·licitud es podrà realitzar fins al 17 d’octubre a través del formulari que trobaran en la pàgina web www.fundaciocaixarural.org i el programa començarà el 2 de novembre.

La fira de Santa Caterina és ja, Festa d’Interés Turístic Autonòmic. La Generalitat Valenciana ha aprovat la declaració, sol·licitada per l’Ajuntament de Vila-real, en atenció a l’impacte i arrelament d’una de les fires més emblemàtiques del territori, amb arrels en la pròpia fundació de la ciutat. La fira de Santa Caterina va obtindre la declaració de Festa d’Interés Turístic Provincial al març de 2011; poc més d’una dècada després, la Generalitat redobla el seu reconeixement al mercat prenadalenc de Vila-real atorgant-li la distinció com a Festa d’Interés Turístic Autonòmic. Segell que, a la ciutat, tan sols ostenta en aquests moments la Setmana Santa de Vila-real.

El regidor de Turisme, Diego A. Vila, ha volgut destacar la importància d’obtindre aquest segell, que es publicarà en el Diari Oficial de la Comunitat, com un al·licient més per a continuar preparant, amb major il·lusió si és possible, la pròxima edició de la fira de Santa Caterina, que se celebra l’últim diumenge de novembre. “Un esdeveniment únic, que cada any atrau a milers de persones i més de 200 llocs de venda, que enguany serà encara més especial”, conclou.